Gincburg: Nismo dobili uzorak „britanskog“ soja kovida

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Centar „Gamaleja“ još nije dobio uzorak „britanskog“ soja kovida 19, rekao je direktor Centra Aleksandar Gincburg za Sputnjik.
„Niko nam ništa nije dao“, rekao je Gincburg i dodao da bi naučnici, proučivši novu vrstu virusa, mogli da vide kako serum krvi vakcinisanih ljudi neutrališe virus.

Ranije je on istakao da će vakcina „Sputnjik Ve“ štititi od britanskog soja kovida 19, jer ta mutacija zahvata samo malu tačku na površini proteina virusa.

Haos zbog novog soja korone, Britanci nepoželjni, „mutirani virus već se širi svetom“ /video, foto/

On je dodao i da će uskoro biti objavljeni rezultati istraživanja vakcine „Sputnjik Ve“ na starijim osobama i da nisu otkriveni novi neželjeni efekti kod dobrovoljaca.

Podsetimo, u Velikoj Britaniji je otkrivena nova mutacije virusa korona SARS-KoV-2. Britanski savetodavni odbor za nove respiratorne viruse potvrdio je da se ovaj oblik virusa korona koji je identifikovan u zemlji širi bržim tempom.

Iako je novi oblik virusa, prema preliminarnim procenama, možda za 70 procenata zarazniji, još uvek ne postoje podaci da bi mogao da docede do povećanja smrtnosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala