Podignuta optužnica protiv devet Srba za ratni zločin

Pratite nas
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv devet osoba bivših pripadnika Vojske Republike Srpske za zločin protiv čovečnosti u Novoseocima, opština Sokolac, 1992. godine, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Kako je preneo sarajevski portal "Kliks", optuženi se terete za napad na selo Novoseoci i ubistvo 45 civila bošnjačke nacionalnosti u septembru 1992.

Optuženi su Milan Tupajić (1954), Dragomir Obradović Dragan (1950), Momčilo Pajić Paja (1955.), Aleksa Gordić Aco (1968.), Miladin Gašević Ćirko (1961. Momir Kezunović Roki (1957.), Branislav Kezunović Miki (1959.) Željko Gašević Gašo (1968.) i Jadranko Šuka (1957.).

Oni se terete da su, za vreme rata u BiH i širokog i sistematičnog napada TO, VRS i policije, na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području mesta Sokolac i okoline, kao pripadnici 2. romanijske motorizovane brigade VRS, učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu, i napadu na selo Novoseoci, naseljeno stanovništvom bošnjačke nacionalnosti.

Za zločin u Novoseocima, Tužilaštvo BiH vodi istragu i protiv osumnjičenog Krstić Radislava, koji je u MKSJ u Hagu, osuđen zbog genocida u Srebrenici i nalazi se na izdržavanju kazne, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala