Vlada u Prištini: Razmatramo nezadovoljstvo Srpske liste, verujemo da ćemo se dogovoriti

© Flickr / Antti T. NissinenPriština, Kosovo
Priština, Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska lista je deo vladajuće koalicije i doprinosi radu Vlade Kosova i premijer Avdulah Hoti ima redovnu komunikaciju sa svim koalicionim partnerima, dok svakodnevno komunicira sa ministrima i potpredsednicima vlade, rekla je za Gazetu Ekpres portparol vlade Antigona Badžaku.

List Gazeta Ekspres piše da je Srpska lista najproblematičniji entitet vladajuće koalicije koju predvodi Avdulah Hoti.

S druge strane, iz kabineta premijera se navodi da ovaj politički entitet doprinosi radu Vlade Kosova.

“Svesni smo da postoje neka nezadovoljstva sa Srpske liste koja se preispituju i verujemo da ćemo vrlo brzo postići dogovor“, rekla je portparol vlade Antigona Badžaku, prenosi Kosovo onlajn.

Iz DSK poručuju da je još uvek rano govoriti o Srpskoj listi, jer nema merenja učinka.

Prema zameniku predsednika Ljutfiju Haziriju, samo je premijer Avdulah Hoti taj koji u ime DSK može da oceni rad ovog političkog entiteta.

“Još uvek nismo izvršili nikakva merenja performansi. Samo premijer u ime DSK je taj koji može da proceni i može da meri učinak političkih partija, uključujući Srpsku listu“, izjavio je zamenik predsednika DSK za Gazetu Ekspres.

Ponašanje Srpske liste u vladi i Skupštini Kosova, prema rečima člana Alijanse za budućnost Kosova Rasima Selmanaja nije ništa novo. Rekao je Ekpresu da je ovaj politički subjekt na isti način postupao i u drugim mandatima.

„Srpska lista se uvek ponašala ovako i to nije pitanje samo u ovom mandatu već i u drugim mandatima. Srpska lista je dužna da učestvuje u Skupštini jer je to njen mandat. Takođe bi trebalo da učestvuje u glasanju za zakone koji su u interesu građana, odnosno obaveza koju imaju sve poslaničke grupe “, rekao je Rasim Seljamanaj .

Socijaldemokratska inicijativa procenjuje da Srpska lista još uvek nije uklonila dominaciju iz Beograda i kao takva nikada nije donosila stabilnost vlasti, izjavio je juče na T7, zvaničnik NISMA Bekim Brestovci.

"Naravno, poslanici Srpske liste nikada nisu stvarali stabilnost u vladi. Međutim, svedoci smo da su naše vlade često dovedene u takvu situaciju kada moraju da imaju 61 poslaničkih glasova u Skupštini, uključujući i Srpsku listu. Ova stranka nije uklonila dominantan uticaj Beograda, već nastavlja da održava takav odnos kakav je imala i do sada. Mislim da će ova stranka i dalje biti zainteresovana ne za stabilnost Kosova, već za nestabilnost Kosova, stoga njeno trenutno ponašanje nije nešto što bi trebalo da nas iznenadi“, rekao je Brestovci.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala