Minsk se sprema za novi protest: Pojačano prisustvo specijalne tehnike i policije /foto, video/

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici beloruske policije na protestu opozicije u Minsku
Pripadnici beloruske policije na protestu opozicije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalna policijska tehnika i pojačani sastav pripadnika policije dežuraju u centru Minska uoči još jednog neodobrenog mitinga opozicije, prenosi dopisnik Sputnjika.

Ovoga puta, pre početka skupa u centru Minska, tradicionalno su pojačane mere bezbednosti, a u različite oblasti dovedena je specijalna policijska tehnika i brojni autobusi i minibusi sa pripadnicima policije.

​Na centralnoj aveniji Minska – Avenij nezavisnosti, takođe je viđena kolona automobila sa državnim zastavama Belorusije, u pratnji dva vodena topa, takođe sa zastavama.  

Gradske vlasti saopštile su da se privremeno zatvaraju tri stanice metroa u gradu.

Stanovnici Minska takođe su počeli da prijavljuju prekid u radu mobilne i fiksne telefonije uoči današnjeg protesta.

​Ranije su opozicioni kanali na Telegramu pozvali građane u Minsku i drugim gradovima Belorusije da učestvuju u neodobrenoj masovnoj akciji „Marš slobode“. Poslednjih nedelja mitinzi opozicije održavaju se u „dvorišnom“ formatu, pa njihovi učesnici očekuju da na taj način izbegnu pritvaranja.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala