Predsednik Brazila se pohvalio komplimentima koje mu je udelio Putin /video/

© Eraldo PeresŽair Bolsonaro
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brazilski predsednik Žair Bolsonaro objavio je video obraćanja Vladimira Putina na samitu BRIKS-a, koji je tom prilikom istakao „najbolje muške osobine i volju“ brazilskog lidera, koji je bio zaražen kovidom 19, i rekao da su njegovi postupci „primer hrabrog vršenja svoje dužnosti“, prenosi portal „Estado".

Prema navodima Bolsonara, Putin je održao govor pred kraj samita BRIKS-a, koji je zbog virusa korona organizovan u formi video-konferencije, navodi se u članku.

​Putin je ove godine predsedavajući samita. Govor je održao na ruskom jeziku, a Bolsonarov tim je preveo Putinovu izjavu. Ruski predsednik na snimku govori o borbi protiv pandemije i činjenici da je i brazilski predsednik bio zaražen kovidom 19.

„Pokazali ste najbolje muške osobine i volju. Rešenju svih pitanja pristupili ste polazeći od interesa vašeg naroda, vaše zemlje, a tek onda ste se bavili odlukama vezanim za Vaše zdravlje. Ovo je za sve nas primer ne samo hrabrog vršenja svoje dužnosti, već i ispunjavanja svojih obaveza kao šefa države“, rekao je Putin na snimku koji je objavio Bolsonaro.

„Nije nam bilo lako da radimo ove godine, ali Vi ste još bili zaraženi koronom i vrlo hrabro ste prošli kroz to iskušenje. Želim Vam sve najbolje, pre svega, zdravlje. Svi smo videli koliko vam je bilo teško“, rekao je predsednik Rusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala