Može li Karabah izaći iz začaranog kruga?

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Nagorno Karabahu je zaćutalo oružje posle 45 dana sukoba Jermena i Azerbejdžanaca u kojima je stradalo više hiljada ljudi. Sporazumom koji su potpisali lideri Jermenije, Azerbejdžana i Rusije liniju razdvajanja sledećih pet godina čuvaće ruski mirovnjaci.

Šta je sve dogovoreno, ko je šta dobio a šta izgubio? Može li postignuti dogovor biti put ka konačnom rešenju i izlaz iz začaranog kruga višedecenijskog spora oko Karabaha? Da li je sporazum spasavanje ili poraz Jermena? Zašto je nemirno u Jerevanu gde ljudi demonstriraju tražeći ostavku premijera Nikole Pašinjana koji je došao na vlast 2018. na talasu uličnih protesta?

O razvoju događaja u Nagorno Karabahu u emisiji “Svet sa Sputnjikom” govore, Đuro Bilbija glavni i odgovorni urednik informativnog portala „Fakti“, video-vezom idemo u Moskvu odakle nam se javlja dopisnik dnevnog lista Novosti Branko Vlahović.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuk strani Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na kanalu Sputnjika Srbija na Jutjubu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala