Peskov o Kadirovu i Makronu: Spoljnu politiku formuliše šef države

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
U spoljnoj politici Rusije treba se orijentisati na kurs koji je formulisao šef države, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom kritika koje je lider Čečenije izneo na račun francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog njegovog odnosa prema islamu.
„Znate da prema našim zakonima predsednik ima presudnu ulogu u formulisanju spoljne politike zemlje. Predsednici republika ne mogu da se bave spoljnom politikom, ne formulišu je i ne donose nikakve odluke. Prema tome, potrebno je orijentisati se na kurs koji formuliše predsednik države“, rekao je Peskov novinarima.

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je juče za francuskog predsednika Emanuela Makrona  „sve više liči na teroristu“.

„Francuske vlasti podržavaju objavljivanje karikatura proroka Muhameda. To je izjavio predsednik zemlje Emanuel Makron. Uvredljive akcije za skoro dve milijarde muslimana sveta on naziva „slobodom govora“. Štaviše, Makron je odlučio da im promeni religiju i stvori u Francuskoj „prosvećeni islam“. Ne znam u kakvom stanju se nalazio Makron kada je davao ovu izjavu, ali posledice takve reakcije mogu biti vrlo tragične. Predsednik Francuske sam sada liči na teroristu. Podržavajući provokacije, on uvijeno poziva muslimane da vrše zločine“, napisao je Kadirov na svom telegram-kanalu.

On je pozvao francuskog predsednika da prekine „napade na veru“ i upozorio ga da ljude na terorizam podstiču sadašnje akcije zvaničnog Pariza i lično šef države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala