„Islamofob nacista Makron“: Turska stranka protestuje ispred ambasade Francuske u Ankari /foto/

© SputnikProtest ispred ambasade Francuske u Ankari
Protest ispred ambasade Francuske u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi omladinskog krila turske nevladine levičarske nacionalističke partije Vatan (Otadžbina) danas su organizovali skup ispred zgrade ambasade Francuske u Ankari u znak protesta protiv antiturske retorike Pariza.

Okupljeni su držali transparente sa natpisima „Neka je proklet francuski imperijalizam!“ i „Islamofob nacista Makron“, kao i portrete istaknutih arapskih naučnika i mislilaca iz prošlosti.

„To nije samo napad na našeg predsednika, nego i na celu Tursku. Ti koji napadaju proroka Muhameda i islamsku religiju u stvari napadaju ogromno civilizacijsko nasleđe čovečanstva“, rekao je predsednik omladinskog ogranka partije Ozgur Bursali tokom svog obraćanja predstavnicima medija za vreme protesta.

© Sputnik / Turan SalcıČlanovi omladinskog krila turske nevladine levičarske nacionalističke partije Vatan (Otadžbina) na protestu ispred zgrade ambasade Francuske u Ankari
„Islamofob nacista Makron“: Turska stranka protestuje ispred ambasade Francuske u Ankari /foto/ - Sputnik Srbija
Članovi omladinskog krila turske nevladine levičarske nacionalističke partije Vatan (Otadžbina) na protestu ispred zgrade ambasade Francuske u Ankari

Bursali je istovremeno optužio Francusku za imperijalističku politiku i naglasio je da su se Turska i zemlje iz regiona udružile kako bi se suprotstavile pretnjama Pariza i Vašingtona.

„Njihova hegemonija je završena. Danas se stvara novi svet. I srce čovečanstva kuca upravo u tom novom svetu. Zemlje iz regiona pokazuju solidarnost u suprotstavljanju imperijalističkoj pretnji. Zbog toga ljudi poput Makrona ne mogu da sede kući skrštenih ruku. U Evropi, prvenstveno u Francuskoj, žive milioni muslimana. Ako evropski državnici žele mir i stabilnost u svojim zemljama, treba da se s poštovanjem odnose prema vrednostima i dostojanstvu muslimana“, poruči je Bursali tokom protesta.

Ranije je predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio da će francuska vlada u decembru predstaviti nacrt zakona usmeren na jačanje sekularizma u Francuskoj, protiv onoga što je opisao kao „islamistički separatizam“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala