Bela kuća se požalila: Nemamo više mogućnosti za uvođenje novih sankcija Rusiji

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su uvele toliko sankcija Rusiji i Iranu, da je Vašington iscrpeo sve mogućnosti za nove restrikcije, saopštio je pomoćnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robert O'Brajan.

Novinari su pitali O'Brajana, kako Vašington planira da odgovori na navode američke obaveštajne službe da su Rusija i Iran, navodno, dobili neke informacije o registraciji američkih birača i da žele da utiču na izbore.

„Jedna od problema sa kojim se suočavamo, kako prema Iranu, tako i prema Rusiji je u tome što mi imamo toliko sankcija protiv tih država da je ostalo vrlo malo mogućnosti da se nešto uradi s tim. Međutim, mi proučavamo sve moguće mere obuzdavanja koje možemo upotrebiti prema tim državama, kao i prema drugima, kao što su i Kina i nekih drugih još nepomenutih država koje pokušavaju da utiču na Amerikance po pitanju glasanja. To je nedopustivo“, rekao je savetnik američkog lidera, ponovivši da Vašington razmatra „dodatne opcije“ u vezi s tim.

Ranije je Federalni istražni biro SAD saopštio da su Iran i Rusija prikupile podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće američke predsedničke izbore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala