„Albanska lista“: Krivokapiću prihvatljivi naši zahtevi

© AP Photo / Risto BozovicKonstitutivna sednica Skupštine Crne Gore
Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nosilac „Albanske liste“ Nik Đeljošaj potvrdio je da su odrednice njihovog programa da budu deo programa nove vlade prihvatljive za mandatara Zdravka Krivokapića.

„Za nas je najvažnije da će principi utvrđeni našom političkom platformom, koju smo predstavili biračima, biti deo programa nove vlade. U ovom trenutku, uopšte nije važno da li ćemo imati kadrovska rešenja u vladi, međutim ono što je najvažnije jeste činjenica da smo navedeno ostvarili dijalogom, a dijalog je jedini mogući način saradnje“, naveo je Đeljošaj u saopštenju.

Dodao je da je mišljenja da nacionalne partije ne trebaju i nemaju orijentaciju, da kroz čvrsto opoziciono delovanje predstavljaju svoj narod već trebaju da sarađuju sa vladom, koja je izabrana voljom naroda na demokratskim i fer izborima.

„Albanska lista, je zastupajući svoj narod razgovarala sa mandatarom, iza kojeg stoji većina poslanika izabranih od strane naroda u Skupštini Crne Gore, dakle 41 poslanik. Kao odgovorni političari, pred našim biračima predstavili smo program, i predložili mandataru da osnovne odrednice našeg programa budu deo programa nove vlade. Na ovakav način se ponašaju oni koji poštuju svoje birače“, naveo je Đeljošaj.

Saopštio je i da ga je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić, obavestio da su njihovi zahtevi prihvatljivi da budu deo programa vlade, modifikovani u skladu sa Ustavom Crne Gore i relevantnim zakonima.

„Uz naše predloge, u Crnoj Gori, nivo demokratije može biti samo nivo više. Prihvatanje naših predloga, ne znači da ćemo i participirati u vladi, ali naša je obaveza da se izborimo da programske odrednice, koje zastupamo, budu prihvaćene od nove većine a ne da se ponašamo neodgovorno i ostavljamo naše zahteve na čekanju i naš narod na cedilu. Za nas je najvažnije da će principi utvrđeni našom političkom platformom, koju smo predstavili biračima, biti deo programa nove vlade“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala