Krim o izjavi Erdogana: Turska odbija da podrži Tatare zarad odnosa sa nekoliko otpadnika iz Kijeva

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da ne prizna Krim ruskim regionom predstavlja primer odsustva političke logike i nedostatak realizma od strane turskih vlasti, izjavio je vicepremijer vlade Krima Georgij Muradov.

„Ankara na ovaj način faktički odbija da podrži Tatare koji žive na teritoriji Krima i to zarad dobrih odnosa sa nekoliko otpadnika iz Kijeva koji su digli ruke na sopstveni narod“, rekao je on.

Muradov je istakao da je jezik krimskih Tatara tek nakon ujedinjenja sa Rusijom postao službeni, što nije bio slučaj dok je Krim bio u Ukrajini, ali i da su džamije dobile zaštitu od mnogobrojnih ekstremističkih sekti što je Kijev ranije odbijao da sprovede u delo.

„Te stvari Ankara očigledno smatra nevažnim i na Krim gleda kao na sastavni deo nacionalističke degradacije Ukrajine. To sve govori o nedostatku političke logike i o tajnim planovima kratkovidih turskih političara“, dodao je.

Krimski vicepremijer je istakao i da će građani poluostrva nastaviti da grade dobre komšijske odnose sa građanima Turske, kao i sa drugim nacionalnostima koji žive na Krimu, uključujući i Tatare.

Prethodno je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Vladiirom Zelenskim izjavio da Ankara ne priznaje Krim delom Ruske Federacije i da namerava da zajedno sa Kijevom podržava krimske Tatare.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala