Počinje „Beogradski Šopen fest“

© Foto : BŠFŠopen
Šopen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muzički festival „Beogradski Šopen fest“, jedinstvena manifestacija u Srbiji i regionu, koja slavi ime i delo velikog poljskog kompozitora Frederika Šopena, počinje danas koncertima u Skupštini grada i na sceni Kolarčeve zadužbine.

Pored tradicionalnog obeležavanja 17. oktobra, datuma smrti slavnog kompozitora, tokom dve muzičke večeri, 15. i 16. oktobra, sa duplim koncertima na programu, obeležiće se i važan festivalski jubilej – 30 godina od osnivanja „Šopenijade“, prve Revije talenata na Balkanu, održane u čast „Pesnika klavira“.

Festival nastavlja misiju promocije mladih zvezda u usponu i renomiranih pijanista. Na „Podijumu mladih“, u Skupštini grada Beograda, danas se predstavljaju dve umetnice na klaviru – Iva Vuković i Anđela Dinić, a u drugom delu koncerta i Marko Stuparević.

U Kolarčevoj zadužbini sutra nastupaju Miloš Pavlović i Neven Šobajić, poznati stručnoj i široj publici, takođe, sa ostvarenim karijerama solista i predavača.

© Foto : BŠFBŠF: Oktobarski omaž
Počinje „Beogradski Šopen fest“ - Sputnik Srbija
BŠF: Oktobarski omaž

Beogradski Šopen Fest organizuje se u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala