Fijasko u Prištini – da li je Lajčak u Beograd stigao praznih ruku?

Pratite nas
Nakon fijaska u Prištini, Miroslav Lajčak dolazi u Beograd, Srpska lista upozorava da će se povući iz institucija zbog neformiranja ZSO,  Generalni sekretar UN optužuje Tačija i Kadrija za podrivanje rada Suda za zločine OVK, a uprkos primirju nastavlja se sukob u Nagorno Karabahu. O ovim temama svoje mišljenje daje advokat Goran Petronijević.
Od četvrtka do četvrtka Goran Petronijević

U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ Petronijevića ćemo pitati kako će lideri u Srbiji shvatiti Lajčakovu poruku da je naredni korak u razgovorima Beograda i Prištine tema statuta, a da implementacija ZSO počinje kada se potpiše sveobuhvatan sporazum. Da li je Beograd konačno dobio odgovor na pitanje šta dobija ukoliko prizna nezavisnost Kosova? Da li predstavnici Srpske liste treba da ostanu u kosovskim institucijama? Da li izjava generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, u kojem Hašima Tačija i Kadrija Veseljija optužuje za podrivanje rada Suda za zločine OVK, nagoveštava da međunarodna zajednica gubi strpljenje za ponašanje Prištine? Mogu li nova crnogorska Vlada i novi ministar pravde da očekuju spoticanja na putu obračuna sa svim prekršiocima zakona? Kako se može rešiti sukob u Nagorno-Karabahu.

Emisiju „Od četvrtka do četvrtka”  slušajte na talasima radija Studio B u 21 čas i gledajte na našem Jutjub kanalu Sputnjik Srbija. Urednik i voditelj je Nataša Milosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala