Tvorac ruske vakcine: Američka kompanija da objasni zašto je prekinula ispitivanje

© AP Photo / Cheryl GerberDoze vakcine protiv kovida kompanije "Džonson end Džonson"
Doze vakcine protiv kovida kompanije Džonson end Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Džonson end Džonson“ koja je obustavila ispitivanja vakcine protiv virusa korona zbog bolesti učesnika, treba da istraži i dostavi informacije, za sada se o ovome ništa ne zna, izjavio je za Sputnjik direktor Centra „Gamaleja“, koji je izradio vakcinu protiv kovida „Sputnjik V“, Aleksandar Gincburg.
„To je zadatak kompanije koja sprovodi ova ispitivanja. Oni moraju da istraže i objave neke informacije, jer ne znamo ništa ni o učesniku ispitivanja, ni o njegovim prethodnim bolestima, ni o njegovom uzrastu. Nema apsolutno nikakih informacija, osim da su ispitivanja obustavljena“, rekao je Gincburg.

Američka kompanija „Džonson end Džonson“ suspendovala je davanje doze svoje vakcine protiv kovida 19 učesnicima ispitivanja zbog nepoznate bolesti kod dobrovoljca, navodi se u saopštenju kompanije.

Ranije je objavljeno da je ova kompanija započela treću fazu ispitivanja vakcine 23. septembra. Navedeno je da će u trećoj fazi učestvovati do 60 hiljada dobrovoljaca iz Argentine, Brazila, Kolumbije, Meksika, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Čilea i Južnoafričke Republike. Tokom ispitivanja će se proučavati „bezbednost i efikasnost jedne doze vakcine naspram placeba za sprečavanje kovida 19“. Kompanija očekuje da će prva serija vakcine biti dostupna početkom 2021. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala