Sve ću da vas izljubim: Prva poruka Trampa po dobijanju negativnog testa na koronu /video/

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Donald Tramp na prvom predizbornom mitingu pošto se izlečio od virusa korona
Američki predsednik Donald Tramp na prvom predizbornom mitingu pošto se izlečio od virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve ću da vas izljubim, bila je prva poruka američkog predsednika Donalda Trampa pošto je utvrđeno da je negativan na virus korona, kojim se nedavno zarazio. Tramp je to rekao na predizbornom skupu u Sanfordu na Floridi, na kom je bio bez maske na licu.

Tramp se vratio u predizbornu kampanju manje od dve nedelje nakon što je saopštio da je zaražen virusom korona, a na prvom skupu pohvalno je govorio o svom upravljanju epidemijom, prenosi Rojters.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp više nema koronu, nastavlja kampanju

Tramp je ulazeći na aerodrom u Sanfordu bacao maske u gomilu, a tokom obraćanja u više navrata govorio o svom oporavku od kovida-19, navodi Tanjug.

„Završio sam s tim. Kažu da sam sad imun. Osećam se tako moćno“, rekao je Tramp pred hiljadama pristalica koje su stajale zbijene jedni uz druge, većina bez maski.

Dodao je da se oseća toliko moćno da bi mogao da uđe u publiku i sve izljubi.

„Poljubiću momke i lepe žene, svima ću dati veliki poljubac“, rekao je Tramp.

Trampov govor trajao je nešto manje od sat vremena, što je kraće od onoga što je uobičajeno, navode američki mediji.

Skup u Sanfordu, prvi od četiri planirana za naredna četiri dana, pokazao je da Tramp nije odustao od svog pristupa otkako je zaražen virusom korona, navodi Rojters.

„Ako želite da izađete, izađite“, poručio je on okupljenima.

Skup je održan nekoliko sati nakon što je Bela kuća saopštila da je Tramp testiran negativno na korona virus i da nije zarazan.

U memorandumu koji je objavila Bela kuća, doktor Šon Konli rekao je da je Tramp bio negativan nekoliko dana zaredom, prenosi Rojters.

​Konli je rekao da negativni testovi i drugi klinički i laboratorijski podaci „ukazuju na nedostatak vidljive replikacije virusa“.

Demokratski kandidat Džo Bajden u ponedeljak je imao dva predizborna nastupa u Ohaju, još jednoj državi koja se promenljivo izjašnjava o predsedničkim kandidatima republikanaca i demokrata.

On je kritikovao Trampa zbog umanjivanja pretnje virusa korona i ismejao izjavu predsednika da „ne želi da unosi paniku među Amerikance“.

„Tramp je taj koji se uspaničio. Njegovo nemarno ponašanje od kada je dobio dijagnozu takođe je nesavesno. I što je duže predsednik, Tramp sve više postaje nesmotren“, naveo je Bajden.

Američki predsednički izbori biće održani za tri nedelje, 3. novembra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala