Ove nedelje registracija još jedne ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona
Vakcina protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve ruske vakcine protiv virusa korona prolaze kroz klinička ispitivanja, a planirano je da jedna od njih bude registrovana ove nedelje, izjavio je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.
„Danas se na kliničkim ispitivanjima nalaze već dve ruske vakcine, a jedna vakcina je registrovana. Planiramo da ove nedelje bude registrovana i jedna od vakcina koja prolazi kroz klinička ispitivanja, kao i da počne da se proizvodi, rekao je Muraško na konferenciji „Pandemija 2020: Izazovi, odluke i posledice“.

Ranije je pres-služba ruske agencije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila da se registracija vakcine protiv kovida 19, koju je razvio centar „Vektor“, očekuje 15. oktobra.

Podsetimo, Federalni institut za industrijsku svojinu Rusije odobrio je 30. septembra državnom Naučnom centru za virologiju i biotehnologiju „Vektor“ patent za vakcinu protiv virusa korona.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. S tim u vezi, direktor Ruskog fonda Kiril Dmitrijev izjavio je u ponedeljak da bi široka primena ruske vakcine protiv korone „Sputnjik V“ mogla da počne krajem oktobra, početkom novembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala