Rama: Želim da uklonim granicu i sa Srbijom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPremijer Albanije Edi Rama
Premijer Albanije Edi Rama  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanski premijer Edi Rama rekao je kako „želi da ukloni granicu i sa Srbijom“, te da to „albanski ekstremisti ne vole“

Rama je istakao je da je bio „vrlo jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije“, prenosi Tanjug. On je naveo da je prvi uslov sloboda kretanja.

Edi Rama - Sputnik Srbija
Vulin: Šiptare nikad ne bih poistovetio sa Ramom

Reagujući na izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o velikoj Albaniji, Rama je rekao je da „postoji jednostavna istina koja se ne može promeniti - da je srpska vojska napala Kosovo, a ne obrnuto“, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinskog portala Reporteri.

„Oni ne mogu da promene jednostavnu činjenicu, Kosovo nije napalo Srbiju. Nisu kosovski tenkovi otvorili put vojsci za etničko čišćenje. To su bili vojnici Slobodana Miloševića. Redovna vojska koja se koristi za silovanje i etničko čišćenje. Oslobodioci su na Kosovu, zločinci tog rata su ispod, a neki i iznad i neki drugi u Beogradu“, rekao je Rama.

Dodao je da je „dobra stvar što ga albanski ekstremisti u Prištini optužuju da radi za veliku Jugoslaviju, dok oni u Srbiji da radi za veliku Albaniju“.

Rama je izjavio da se „gadio juče kada je shvatio da izjava ovog gospodina (Vulina) nije mim i da ne postoji mogućnost da je izjava člana vlade 2020. godine tako mračna.

„Shvatio sam da ipak nije mim“, rekao je Rama i dodao da predsednik Srbije treba da pruži pojašnjenja po ovom pitanju, rekao je Rama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala