Veliki povratak Amerike na Balkan /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki interes za Balkan ne prestaje. Nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, u Srbiji i na Kosmetu boravila je ekonomska delegacija Sjedinjenih Država, dok predsednik Donald Tramp šalje svog državnog sekretara na evropsku turneju.

Šta je glavni američki cilj na Balkanu i ko im je glavni protivnik? Hoće li uspeti i pod koji uslovima da zaustave širenje 5G mreže? Da li je ostvariva inicijativa „Tri mora“ i šta ona podrazumeva? Ko je američki najjači saveznik na Balkanu? Mora li pored ekonomskog pritiska biti i vojnog – hoćemo li vežbati samo sa članicama NATO-a i kupovati naoružanje proizvedeno u tim zemljama? Zašto SAD ne može da izvrši pritisak na prištinske lidere da ispoštuju dogovoreno sa predstavnicima Beograda? Da li će se dosadašnja politika pooštriti nakon eventualne Trampove pobede na predsedničkim izborima ili će baš naprotiv, interesovanje nestati?

Odgovore na ova pitanja potražićemo od diplomate Zorana Milivojevića i profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Stevana Nedeljkovića. Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala