Ruski ambasador Britancima: Neprihvatljivo je optuživati Moskvu bez dokaza

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u Londonu
Ambasada Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin saopštio je zvaničnicima Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije da su neprihvatljive neosnovane optužbe u vezi slučaja ruskog blogera Alekseja Navaljnog.
„Ruska strana je naglasila da su neprihvatljive neosnovane optužbe i politizacija pitanja koje je čisto medicinske i pravne prirode. Takođe je bila izražena zainteresovanost za utvrđivanje svih činjenica, vezanih za incident. Objašnjeni su koraci koje je s tim u vezi preduzela Rusija. Skrenuta je pažnja da nemačka strana nije spremna da pruži odgovor na zvanični zahtev (o saradnji u istrazi) koji su uputili ruski nadležni organi“, saopštili su u ambasadi Rusije.

„Zbog pretpostavke da je Aleksej Navaljni otrovan zabranjenim hemijskom supstancom Andrej Kelin je potvrdio punu privrženost Rusije svojim obavezama iz Konvencije o zabrani hemijskog oružja“, dodali su u Ambasadi.

Podsetimo, ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin pozvan je danas u Ministarstvo inostranih poslova zbog slučaja Alekseja Navaljnog. Nešto ranije saopšteno da je ruski bloger Aleksej Navaljni izašao iz veštačke kome u berlinskoj bolnici „Šarite“.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, objavila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Ove navode ruska strana negira i traži da joj se dostave konkretni podaci iz bolnice gde se leči Navaljni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala