Pompeo pisao Dačiću

© AP Photo / Markus SchreiberAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od američkog državnog sekretara Majkla Pompea u kome se ističe da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Pompeo je naveo da su SAD svesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Američki državni sekretar zahvalio je Dačiću na čestitki povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

„Zahvalan sam za poruku koju ste mi uputili, obradovala me je u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom“, poručio je Pompeo.

„Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti SAD koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana“, naveo je Pomeo.

Pompeo je dodao i da se raduje nastavku saradnje sa Dačićem u cilju, kako je naveo, „prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala