Susret Putina i Zelenskog na Krimu? Kijev: Moguće, kad spuste rusku zastavu

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSuret Putina i Zelenskog na Krimu? Kijev: Moguće, kad spuste rusku zastavu
Suret Putina i Zelenskog na Krimu? Kijev: Moguće, kad spuste rusku zastavu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba smatra da je u ovom trenutku susret predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, na Krimu – nemoguć. Na brifingu za novinare objasnio je pod kojim je uslovima to izvodljivo za Kijev.
Susret predsednika Zelenskog i Putina na Krimu je moguć samo u slučaju ceremonije skidanja ruske i podizanja ukrajinske zastave, odnosno obnavljanja punog suvereniteta Ukrajine nad privremeno okupiranim Krimom“, rekao je Kuleba novinarima.

U sadašnjoj situaciji njihov susret na Krimu je praktično nemoguć jer je Putin putovao na poluostrvo u cilju jačanja vojnog prisustva Rusije, dodao je on.

Putin je juče posetio Krim gde je najavio početak izgradnje novih brodova i nuklearnih podmornica koji će ojačati borbeni potencijal Rusije.

Njegova poseta izazvala je burne reakcije u Kijevu, a Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je „izrazilo protest zbog nezakonite posete Putina Krimu“.

Na to su odgovorili i krimski zvaničnici uporedivši ukrajinsko Ministarstvo sa čuvenim cirkusom „Sirk de solej“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala