Kim zavodi red na gradilištu nove bolnice - oštre kritike i otpuštanja

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceKim Džong Un
Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un oštro je kritikovao komisiju zaduženu za izgradnju nove gradske bolnice u Pjongjangu i zahtevao otpuštanje svih odgovornih, prenosi Centralna telegrafska agencija Koreje.

Kako se navodi, Kim Džong Un je „visoko ocenio rad građevinskih radnika“, ali je uputio stroge primedbe „zbog ozbiljnih nedostataka utvrđenih u ekonomskom i organizacionom radu, vezanom za izgradnju bolnice“.

Severnokorejski lider oštro je kritikovao „građevinsku komisiju, jer još nije izradila budžet za izgradnju kao i zbog toga što nemarno vode ekonomske i organizacione poslove“.

„Građevinska komisija je politički ispala sa koloseka u radu sa snabdevanjem opremom i materijalima, suprotno namerama stranke koja je istupila sa inicijativom o izgradnji opšte bolnice i koja je zamislila izgradnju radi našeg naroda“, rekao je Kim Džong Un, prenosi agencija.

Kako je lider naglasio, to bi moglo narušiti imidž Radničke partije Koreje.

U martu ove godine Kim Džong Un je učestvovao na ceremoniji početka gradnje velike bolnice, koja bi trebalo da bude gotova do 10. oktobra, kada će se obeležiti 75. godišnjica osnivanja stranke.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala