Dodik uputio pismo zahvalnosti Putinu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem mu je zahvalio na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi.

Dodik u pismu kaže da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobede u čast 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Dodik je naveo da je impresioniran umećem i dostignućima koje su ruske oružane snage pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima, prenosi Tanjug.

„Naši bratski narodi, ruski i srpski dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podneli ogromnu žrtvu za slobodu cele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svetskom ratu“, napisao je Dodik i primetio da smo poslednjih nekoliko godina svedoci pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimiziranja krivaca i negiranje zločina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala