Odgovor Rusije na optužbe o umešanosti u nerede u Americi: Da nije možda i policajac bio naš agent?

© REUTERS / Eric ThayerUlični protesti u Baltimoru
Ulični protesti u Baltimoru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave o umešanosti Rusije u masovne nerede u SAD direktna su uvreda ne toliko Rusije, koliko sopstvenog naroda, smatra šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov. Drugi ruski senator, Franc Klincevič ironično se zapitao: da nije policajac možda bio ruski agent?
„Desilo se. Američka mašina lažnih vesti pokrenula je odavno predviđenu akciju. To bi bilo vrlo smešno da nije žalosno, jer je ovo prva lasta pre dolaska jata vrana“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.

On je izrazio saučešće svima koji su nastradali, kao i onima koji će nastradati.

„Izjava Suzan Rajs je direktna uvreda. Ne toliko Rusije koja nema nikakve veze sa tom situacijom, koliko sopstvenog naroda i sećanja na američkog građanina Džordža Flojda“, dodao je senator.

I senator Franc Klincevič smatra da je verzija ruske umešanosti u proteste u Vašingtonu daleka od istine.

„Ja sam još pre ove izjave govorio da će Amerikanci obavezno prebaciti svoj ozbiljan problem na nas: da su Rusi pripremili sve ovo što se dešava u SAD, čak da je policajac bio naš agent“, rekao je šef komiteta Saveza Federacije za odbranu i bezbednost.

Bivša savetnica za nacionalnu bezbednost bivšeg predsednika SAD Baraka Obame Sjuzan Rajs sumnjiči Rusiju za „umešanost u nerede“ u SAD, bez navođenja jasnih dokaza za svoje sumnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala