Zelenski menja strategiju za Donbas

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski promenio je strategiju za povratak Donbasa koju je doneo njegov prethodnik Petro Porošenko, saopštila je ukrajinskoj televiziji „NAŠ“ poslanica Vrhovne rade iz partije „Sluga naroda“ Marina Bardina.

Prema rečima Bardine, Ukrajina sada želi da da zvanični status svojoj delegaciji u Tilateralnoj kontakt grupi. Ona je dodala da je država počela da sprovodi Minski sporazum.

„Ove nedelje su prvi put održani pregovori sada već zvaničnih lica naše države“, saopštila je Bardina.

Po njenim rečima, sada su u toku pregovori o izborima na teritoriji DNR i LNR. Međutim, njihovo održavanje može biti obavljeno tek kada Ukrajina preuzme kontrolu nad granicom.

Bardina smatra da je sada prioritet davanje pristupa „Crvenom krstu“ na teritoriji nepriznatih republika. Ona je naglasila da će to pomoći da se organizuje razmena zarobljenika „svi za sve“.

Ranije je bilo saopšteno da je Dmitrij Kozak, koji je u Kremlju zadužen za pitanje Donbasa, posetio Berlin. On je bio pozvan u Nemačku zbog otsustva napretka u realizaciji Minskog sporazuma. Prema rečima Kozaka, razgovori su bili konstruktivni i izrazio nadu da će oni dati dodatni impuls „normandijskom formatu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala