Vučić čestitao Putinu praznik, s Bocan-Harčenkom o KiM i poseti Lavrova Beogradu

© Sputnik / Dejan SimićAleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić
Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, kome je lično predao čestitku za predsednika Rusije Vladimira Putina povodom Dana branilaca Otadžbine.

Bocan-Harčenko uručio je Vučiću pismo zahvalnosti ruskog premijera Mihaila Mišustina, u kojem se između ostalog kaže da Rusiju i Srbiju vezuju prijateljski i partnerski odnosi.

„Želeo bih da Vam lično zahvalim na čestitki povodom mog imenovanja za predsednika Vlade Ruske Federacije. Rusiju i Srbiju vezuju prijateljski i partnerski odnosi. Nastavlja se realizacija velikih projekata u energetici, industriji i infrastrukturi. Jačaju veze između poslovnih i društvenih struktura“, naveo je Mišustin.

On je dodao da će ruska vlada nastaviti zajednički rad usmeren ka razvoju čitavog kompleksa rusko-srpske saradnje.

„Ubeđen sam da to potpuno odgovara dugoročnim interesima dveju zemalja“, naveo je on.

Vučiću je poželeo dobro zdravlje i uspehe na funkciji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim temama i situaciji u regionu, posebno o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ovom prilikom sagovornici su razmotrili i program predstojećih poseta - dolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd i prisustvo predsednika Vučića u Moskvi, na manifestaciji povodom obeležavanja 75-godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala