- Sputnik Srbija
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj za Srbiju na EP: Španija eliminisala delfine posle peteraca

© Tanjug / SRÐAN ILICVaterpolo reprezentacija Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije izgubili su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Španije. U regularnom delu meča bilo je 6:6, a potom su Španci bolje izveli peterce (4:3). Ukupan rezultat — 10:9 za Španiju, prenosi „Blic sport“.

Početak meča

U prva tri minuta meča se jasno kao kredom iscrtala nervoza na obe strane. „Delfini“ su promašivali napade i sa igračem više i iz izglednih pozicija, ali ujedno su i pokazali zbog čega su bili šampioni svih ovih godina. Odbrana je bila čelična. Postalo je jasno u jednom momentu da se treba osloniti na individualni kvalitet, a onda je to na sebe preuzeo Dušan Mandić. Pogodio je kroz šumu ruku i to je značilo da može da se odahne — led je probijen. Nije mnogo oklevao da potegne ni dva minuta kasnije i da tako donese vođstvo od 2:0. Branislav Mitrović je maestralno branio, a Nemanja Vico je propustio šansu iz snova, i tada je Alvaro Granados Ortega sjajno gađao i prepolovio razliku, na rezultat od 2:1.

Druga četvrtina

Druga deonica je pokazala zašto su mnogi ovo unapred ocenili kao jedan od najboljih mečeva turnira. Sjajne akcije nisu naplaćene golovima zbog još boljih odbrana. I to na obe strane. Kada je Sava Ranđelović konačno pogodio za 3:1, nakon dodavanja u peterac Andrije Prlainovića, kao da je svima pao ogroman teg sa srca. Konačno su mogli malo lakše da dišu naši momci, ali, nažalost, ne zadugo. Blickrig Španaca, najpre golom Fernandeza, pa potvrda kapitena Perona sa peterca, doneo je rezultat 3:3. A nekolicina navijača sa srpskim zastavama u Budimpešti zbunjeno je vrtela glavom kada je Sanauha Karne pogodio za 4:3, zbog trenutka nepažnje „delfina“. Na 33 sekundi do kraja poluvremena i usled prednosti Španaca od 5:3 bio nam je hitno potreban pogodak, ali ga nije bilo...

Treći deo utakmice

Kako je samo dugo bio iščekivan naš gol, a onda je proradio i Nikola Jakšić. Imali smo igrača više, a brza promena strana rezultirala je da se njemu da nešto više prostora. Odbrana Španije takvu grešku nije trebala da napravi, pa je rezultat bio 4:5. Kapiten Peron je još jednom pogodio za dva gola prednosti... Na minut do kraja četvrtine je Dejan Savić na tajm-autu sve potanko objasnio. Nakon toga je Ćuk skinuo baksuzluk četiri prethodna pogotka i doveo do rezultata 5:6, i ovo je obećavalo ozbiljnu dramu u zadnjoj deonici.

Ulazak u produžetke

Mandić je poravnao na 6:6, nakon brze akcije početkom četvrte deonice. Sada je samo jedan šut mogao da odluči, baš kako vole „delfini“. Golman Lopez je u nekoliko navrata uspeo da „spusti roletnu“ našim momcima, ali je i na drugoj strani postojao sef. Sve je stalo u minut i 17 sekundi. Prlainović je šutirao u ranoj fazi i ostavio dosta vremena za poslednji napad, nažalost, bila je to još jedna dobra odbrana Španaca. Uspeli su „delfini“ da odbiju poslednji napad Španaca i imali su nešto više od 30 sekundi da pogode za trijumf. Ipak, sudije su nakon jedne situacije odlučile da predaju loptu Španiji. Ušlo se u produžetak.

Peterci

Filipović je postigao prvi pogodak za Srbiju, a zatim je pogotkom uzvratio Perone za Španiju. Španski golman je odbranio šut Prlainovića, ali je i golman Srbije odbranio udarac Munariza, pa rezultat ostaje 1:1. Ipak, i Mandić nije bio uspešan sa pet metara, pa Delgado dobija priliku da dovede Španiju u vođstvo, što i čini, pa rezultat postaje 2:1 za Španiju. Pogađaju i Aleksić i Larumbe, i tako se dolazi do rezultata od 3:2. Na kraju — Ćuk je postigao pogodak za Srbiju, a Granados je dao konačan gol za trijumf Španije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala