Dvoje Rusa uhapšeno na Kosovu

Pratite nas
Kosovska policija uhapsila dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu, na severu KiM, pod sumnjom da su iz Srbije ilegalno ušli na teritoriju KiM.

Slobodan Bakić, dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da su oni juče prvobitno pokušali da pređu administrativni prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su, usled nedostatka vize, bili vraćeni.

U pitanju su, kako je naveo tužilac, Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova.

„Dvoje državljana Rusije su se legitimisali i pokušali na redovan način da uđu na teritoriju KiM na Jarinju, u 10 časova i 26 minuta. Međutim, kako nisu ispunjavali uslove za to — nisu imali vizu i boravišnu dozvolu, odnosno mogućnost da borave na KiM — oni su vraćeni“, izjavio je Bakić.

Prema njegovim rečima — Rusi su potom pokušali da iskoriste alternativni put u selu Šerpelj, gde ih je zatekla patrola koja ih je privela i procesuirala.

„Sinoć sam ih zadržao 24 sata u pritvoru. Danas radimo na obradi tog slučaja i oni će verovatno posle podne izaći pred sudiju i nakon toga ćemo da vidimo šta dalje“, rekao je Bakić.

Dodao je da u trenutku privođenja nije bilo ovlašćenog prevodioca koji bi mogao da razgovara sa njima, što će im biti omogućeno danas. Na osnovu toga, prema rečima Bakića — saznaće se kuda su krenuli i zašto.

Bakić je rekao da su bili u vozilu cetinjskih tablica, odnosno rentakar vozilu iz Budve.

Odlukom tužioca ruski državljani su pritvoreni, a automobil je konfiskovan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala