Đokovićev otac odgovorio na uvredu: Novak jeste nacionalista, ali mi ne mrzimo tuđ narod /video/

© AFP 2023 / D DipasupilDijana i Srđan Đoković
Dijana i Srđan Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, prokomentarisao je za TV „Prvu“ napade na najboljeg srpskog tenisera koje su stigle od kosovskog ambasadora u Bugarskoj.

Naime, predstavnik Prištine u Bugarskoj Edon Cana komentarisao je na Tviteru način na koji su srpski teniseri proslavili pobedu na ATP kupu u Australiji. On je posebno bio oštar prema Novaku Đokoviću.

„Nakon vojnog marša nastavili su sa Kosovom. Možeš biti ATP pobednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno što je Novak Đoković najmanje voljen teniski šampion u istoriji“, napisao je Cana.

Međutim, otac Novaka Đokovića, Srđan, izjavio je u Jutarnjem programu TV „Prve“ da je Novak nacionalista, kao što je i on, ali i većina ljudi u našoj zemlji.

„To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju. Ali ne mrzimo tuđ narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate da je to naša sveta zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim. Prema tome, mi ćemo uvek biti uz naše Kosovo i naš narod dole i nemojte da mislite da će se tu nešto promeniti za 10, 20, 100 ili hiljadu godina. Uvek će Kosovo biti srce Srbije“, kazao je Srđan Đoković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala