Iran preti Americi „drugim Vijetnamom“

© AP Photo / Mohammad Hossein ThaghiSahrana Kasema Sulejmanija
Sahrana Kasema Sulejmanija - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD će zažaliti ako pošalju vojsku na Bliski istok, rekao je savetnik vrhovnog vođe Irana Ali Akbar Velajati.

„Ubistvom Sulejmanija, SAD su napravile veliku glupost i sada će se Vašington suočiti sa „drugim Vijetnamom“, rekao je Ali Akbar Velajati, javila je televizija „Alam“.

Iranci se opraštaju od ubijenog generala Kasima Sulejmanija u Teheranu - Sputnik Srbija
Od Sulejmanija se oprostilo tri miliona ljudi /video/

Govoreći na sahrani Kasema Sulejmanija, političar je naglasio da je ubijeni general bio „ključni elemenat“ iransko-ruske alijanse.

Televizija Si-En-En je u reportaži iz Teherana saopštila da situacija na Bliskom istoku može brzo izaći ispod kontrole, nakon ubistva generala Sulejmanija.

„Iranci govore da su spremni da daju odgovor, i napetost na Bliskom istoku je toliko jaka da može brzo da izađe ispod kontrole“, navodi se u reportaži.

„Gnev Iranaca i iranskog rukovodstva izaziva to što je predsednik Tramp na Tviteru saopštio da SAD na nišanu drže 52 objekta u Iranu, uključujući one koji su važni za kulturu Irana. Ako do toga zaista dođe, Iran će biti spreman da se bori“, navodi televizija.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara islamske revolucije general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada na aerodrom u Bagdadu.

Iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta Hašd el Šabi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala