Zaharova o ubistvu Sulejmanija: Svet se suočava sa novom realnošću

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je ubistvo iranskog generala Kasemija Sulejmanija, rekavši da se svet trenutno suočava sa novom realnošću.

„Suočavamo se sa novom realnošću, budući da je ubijen predstavnik Vlade jedne suverene države od strane neke druge zemlje“, upozorila je.

Zaharova je istakla i da je ovo ubistvo izvedeno mimo svih pravnih osnova.

Prema njenim rečima, američka vojska je delovala po nalogu političara koji su realizovali sopstvene interese, uzimajući u obzir da je 2020. godina — izborna godina za SAD.

„Svima bi trebalo da je jasno da američki političari realizuju isključivo svoje lične interese, budući da se ove godine održavaju predsednički izbori u SAD“, naglasila je.

Zaharova je dodala i da će o ovom pitanju danas razmatrati Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, iako još uvek nije poznato u kakvom će se formatu današnje zasedanje održati.

Podsetimo — iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašd aš Šabi“.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon, koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala