Izrael blokirao pristup Hermonu, SAD u stanju povećane borbene gotovosti

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelska vojska
Izraelska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelska vojska je, odmah nakon što je saopšteno da je ubijen iranski general Kasim Sulejmani, blokirala pristup planini Hermon, na granici sa Sirijom, zbog bezbednosne situacije u regionu, saopštila je pres-služba izraelske vojske.
„U svetlu aktuelne situacije, planina Hermon neće biti dostupna za posetioce. Dodatne bezbednosne mere na Golanskoj visoravni neće biti preduzete“, navodi se.

Istovremeno, oružane snage SAD su uvedene u stanje povećane borbene gotovosti nakon ubistva Sulejmanija, prenosi „Foks njuz“.

U međuvremenu je saopšteno i da je premijer Izraela Benijamin Netanjahu prekinuo posetu Grčkoj i uputio se nazad u svoju zemlju zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Podsetimo — iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašd aš Šabi“.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon, koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala