Hoćete li da me zaštitite? Incident na mostu u Kosovskoj Mitrovici zbog srpske zastave /video/

Pratite nasTelegramOdyssey
Kosovska policija privela je nedavno ženu koja je sa srpskom trobojkom pokušala da pređe preko mosta u Kosovskoj Mitrovici, iz severnog u južni deo grada.

Pripadnik kosovske policije je sprečio ženu da pređe most noseći raširenu zastavu. Na kraju je i privedena, prenosi B92.

Došlo je do koškanja, a žena je pokušala i da pobegne policajcu. Međutim, uspeo je da je sustigne, pa su se ponovo raspravljali.

„Ne mogu da stavim cveće na grobove mojih roditelja, mojih predaka... Pričate o slobodi, o slobodnoj državi“, rekla je ona policajcu koji je zaustavio na mostu.

Iako je pokušala da ga zaobiđe i ode svojim putem, pripadnik kosovske policije je pošao za njom i ponovo je zaustavio pokušavajući i fizički da je zadrži.

Na snimku koji je objavljen na Fejsbuku, u grupi „Svi Srbi u Parizu“, vidi se kako ovoj ženi i policajcu prilazi verovatno pripadnik Euleksa, koji sa njom razgovara.

Žena je istakla da ne vidi zašto bi nekog provocirala srpska zastava, ako albanske zastave, kojima je okićen južni deo grada, ne provociraju nikoga. Ona je, takođe, ponovo pokušala da ode od policajca, na kraju pozvavši i pomoć na engleskom jeziku.

„Upomoć, upomoć... Hoćete li da me zaštitite? Da li je ovo slobodna zemlja“, govorila je dok je u jednom trenutku čak i sela na zemlju.

U međuvremenu se pojavila četvoročlana patrola kosovske policije, koja je ženu privela i odvezla u stanicu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala