Izlazak Amerike iz Sporazuma o otvorenom nebu — žalosno

© WikipediaAmerički avion E-8
Američki avion E-8  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov smatra da je žalosno ako SAD izađu iz Sporazuma o otvorenom nebu.

„Čitao sam što i vi. To će biti žalosno“, rekao je Lavrov novinarima, odgovarajući na pitanje o namerama SAD da izađu iz Sporazuma o otvorenom nebu.

Predsednik komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov smatra da Vašingtonu nije potrebna ravnoteža snaga, već jednostrana vojna nadmoćnost.

„Ako i kada neko krene da ga krši, razlog može biti samo jedan: Amerikancima je važno da ograniče, sakriju od partnera ili konkurenata svoja sopstvena kršenja drugih obaveza po drugim sporazumima. Amerikanci žele jednostranu vojnu nadmoćnost. Svaki dogovor u sferi razoružanja je sporazum o ravnoteži snaga. Amerikancima nije potrebna ravnoteža snaga, već jednostrana vojna superiornost. Zato je bio poništen Sporazum o PRO, Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, Sporazum o smanjenju ofanzivnog naoružanja“, rekao je Kosačov televiziji „Rusija 24“.

Ranije su američki mediji saopštili da je predsednik SAD Donald Tramp potpisao dokument o nameri Vašingtona da izađe iz Dogovora o otvorenom nebu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala