S-400 i „Pancir S“ stigli u Srbiju

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistem S-400 "Trijumf"
Protivraketni sistem S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Divizion S-400 i baterija „Pancir S“ prebačeni su u Srbiju gde će prvi put učestvovati na vojnim vežbama u inostranstvu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

„Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

​U saopštenju se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vežbi „Slovenski štit 2019“.

© Otdel informacionnogo obespečeniя Baltiйskogo regiona / Uđi u bazu fotografijaS-400
S-400 i „Pancir S“ stigli u Srbiju - Sputnik Srbija
S-400

Ministarstvo dodaje da je To prvi put da divizion S-400 i sistem „Pancir S“ učestvuju u vojnim vežbama na teritoriji strane države.

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije.

U videu ispod pogledajte kako izgleda kad zapuca S-400:

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije vežba će biti realizovana u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem "Pancir S"
S-400 i „Pancir S“ stigli u Srbiju - Sputnik Srbija
Protivvazdušni raketni sistem "Pancir S"

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala