Nensi Pelosi: Svi putevi vode ka Putinu

© AP Photo / Carolyn KasterNensi Pelosi
Nensi Pelosi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajuća Predstavničkom domu SAD Nensi Pelosi izjavila je da od dejstava američkog predsednika Donalda Trampa korist imaju samo Rusija i njen lider Vladimir Putin.

„Rekla sam predsedniku da sam zabrinuta zbog toga što svi putevi, kako se čini, vode ka Putinu“, rekla je Pelosijeva novinarima, opisujući svoj jučerašnji sastanak s Trampom u Beloj kući, koji se završio sukobom i odlaskom demokrata.

„Rusi su veoma dugo i bez uspeha pokušavali da osvoje polje delovanja na Bliskom istoku i sada im je predsednik dao takvu mogućnost, obrativši im se za podršku u Siriji“, rekla je Pelosijeva.

Tramp se nije obraćao Moskvi za pomoć, ali je izjavio da nema ništa protiv toga da Rusija, ili neko drugi ko je za to spreman, pomogne sirijskim Kurdima da se odbrane od Turske.

„Rusi su, takođe, imali korist od svakog odlaganja pomoći SAD Ukrajini. Opet Putin ima korist. Rusi i Putin imaju korist od predsednikovih sumnji u našu privrženost NATO-u“, dodala je Pelosijeva.

Ona je ranije već izjavila da „svi putevi vode Putinu“. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je naveo da je to „svima očigledna paranoja“.

Demokrate su dugo istraživale navodne veze Trampa s Rusijom, ne postigavši nikakve rezultate. Specijalni tužilac SAD Robert Miler je dve godine vodio istragu o navodnoj ruskoj umešanosti u američke predsedničke izbore 2016. godine. Tužilac nije našao dokaze o navodnoj zaveri Trampa s Rusijom, koju su negirali i Kremlj, i Bela kuća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala