„Sloboda 2019“ — 19. oktobra prikaz sposobnosti Vojske Srbije (video)

© Ministarstvo odbraneNa Pešteru je danas vežbalo više od 3.600 vojnika sa velikim brojem tehnike i vazduhoplova
Na Pešteru je danas vežbalo više od 3.600 vojnika sa velikim brojem tehnike i vazduhoplova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, povodom obeležavanja 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu biće održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“, 19. oktobra 2019. godine od 12 časova, na Aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Planirano je učešće više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U prvom delu tog događaja biće predstavljene sposobnosti dela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu „1500+“ i doniranim sredstvima iz Ruske Federacije. Nakon toga biće izveden defile pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona.

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, vojni vazduhoplovi nadletaće širi rejon Beograda od 14. do 19. oktobra.

Građani su pozvani da prisustvuju prikazu „Sloboda 2019“ i svojim prisustvom uveličaju obeležavanje 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala