Evropski parlament: Nije prošla ni Makronova kandidatkinja

© AP Photo / Olivier MatthysSilvi Gular
Silvi Gular - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropski parlament odbacio je danas nakon drugog saslušanja francusku kandidatkinju Silvi Gular za člana Evropske komisije, prenosi Tanjug.

Bliska saradnica francuskog predsednika Emanuela Makrona morala je danas na dodatno saslušanje, jer nakon prvog poslanici nisu bili zadovoljni njenim nastupom.

Članovi dva odbora pred kojima je saslušavana — Odbora za jedinstveno tržište i Odbora za industriju — većinom glasova su odbacili njenu kandidaturu tajnim glasanjem, prenela je „Hina“.

Gularova je dobila 29 glasova, a protiv je bilo 82.

Još troje kandidata nije odmah dobilo zeleno svetlo nadležnih odbora, pa su prošli tek pošto su odgovarali na dodatna pitanja.

Konačnu odluku o rezultatima saslušanja donosi Konferencija predsednika, koju čine predsednik Evropskog parlamenta i šefovi političkih grupa, ali teško je očekivati da će vođstvo parlamenta ići protiv odluke donete tolikom većinom u odborima.

Odbacivanje kandidature Gularove za komesarku za unutrašnje tržište moglo bi da dovede do kašnjenja u potvrđivanju nove komisije Ursule fon der Lajen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala