Većina građana smatra da su odnosi s Rusijom odlični

© Sputnik / Olivera IkodinovićSrbi i Rusi u Moskvi
Srbi i Rusi u Moskvi  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani Srbije u ubedljivoj većini smatraju odnose Srbije i Rusije odličnim ili vrlo dobrim, a čak četvrtina građana Rusiju smatra najvećim donatorom Srbije, prenosi Tanjug.

To su podaci do kojih su došli Institut za evropske poslove i istraživačka kuća „Ninamedija“ u anketi koju su sproveli od 8. do 17. marta 2019. na reprezentativnom uzorku od 1.206 ispitanika.

Na pitanje o odnosima Srbije i Rusije 87 odsto građana odgovorilo je da Rusiju smatra prijateljem Srbije, dva odsto ima suprotno mišljenje, dok 11 odsto ne zna odgovor na ovo pitanje.

Na pitanje o tome ko su najveći donatori Srbije, četvrtina građana smatra da je to Rusija, u gotovo istom procentu je navođena i Evropska unija, 18,9 Kinu smatra najvećim donatorom, 6 odsto Nemačku, dok 16,9 ne zna odgovor.

Najveći broj ispitanika se o odnosima Srbije i Rusije informiše preko televizije (40,6%), 21,4% putem internet portala, 17% preko štampanih medija, 9,5% navodi društvene mreže, 6,1% preko porodice, prijatelja i kolega, dok se ostali odgovori javljaju u manje od 4% slučajeva.

Inače, 90% ispitanika nije bilo u Rusiji, dok 10% jeste, i to su u većoj meri muškarci, ispitanici najvišeg nivoa obrazovanja i stanovnici regiona Beograd.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala