Komšić preti Dodiku: Neka odustane od traženja belaja, ako sebi želi dobro

© Srna / Milenko ŠukaloMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić poručio je da neće odustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način spreči u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji.

U Njujorku zaseda Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Skupštini se sinoć, po srednjoevropskom vremenu, obratio Komšić koji je komentarisao postrojavanje Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i najave Milorada Dodika da neće odustati od formiranja rezervnog sastava policije RS.

„Ni mi nećemo odustati da ga na politički i na potpuno demokratski način sprečavamo u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji. To smo pokazali i onda kada je to najavio, pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagovali, u tome bi uspeo. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od pre par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije“, rekao je Komšić za „Radio Sarajevo“.

Hrvatski član Predsedništva BiH je poslao poruku Dodiku.

„Međutim, grdno se vara ako misli da nekoga time može da zaplaši. Pročitao sam negde, da su se povodom toga oglasili opozicioni poslanici iz Republike Srpske, koji pitaju zašto Dodik nije poslao Žandarmeriju na Manjaču da obustavi vežbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija Srpske da se busaju u prsa, jer se ne bi baš proslavili. Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi želi dobro“, poručio je Komšić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala