Bomba ispred bolnice u Avganistanu: Talibani ubili 20 civila

© Ahmad Wali SarhadiEksplozija kod bolnice u Avganistanu
Eksplozija kod bolnice u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 90 ranjeno u napadu talibana na jugu Avganistana, kada je ispred bolnice eksplodirao kamion sa bombom, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

Iako su talibani rekli da je meta bila vladina obaveštajna služba u Kalatu, u glavnom gradu provincije Zabul, prema rečima visokog zvaničnika iz Ministarstva odbrane Avganistana, svi poginuli su civili — pacijenti, doktori i obični građani.

Taj zvaničnik je precizirao da su militanti ciljali bazu za obuku avganistanske Nacionalne direkcije za bezbednost i parkirali su vozilo natovareno eksplozivom ispred vrata obližnje bolnice.

​„Postoji bojazan da će broj žrtava rasti, jer spasilački timovi još tragaju za telima stradalih“, saopštio je zvaničnik.
On je dodao i da se nekoliko žena, dece, zdravstvenih radnika i pacijenata trenutno nalazi u kritičnom stanju.

Mediji podsećaju i da su talibani pre dva dana detonirali dve eksplozivne naprave u Kabulu i u provinciji Parvan, kada je ukupno poginulo 48 ljudi, a 80 je ranjeno.

Navodi se i da talibani nastoje da na ovaj način miniraju predstojeće predsedničke izbore koji su planirani za kraj septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala