DNR: Prognoza Kijeva o rešenju sukoba u Donbasu krajnje optimistična

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaZnak na ulazu u Donjeck
Znak na ulazu u Donjeck - Sputnik Srbija
Pratite nas
Namera Kijeva da reši sukob u Donbasu za pola godine predstavlja krajnje optimističnu prognozu, s obzirom na to da ukrajinske vlasti za pet godina nisu ispunile nijednu tačku kompleksa mera za rešenje krize u tom regionu, saopštila je Natalija Nikonorova, predstavnica samoproglašene DNR u kontakt grupi.

Prema njenim rečima — ako se ima u vidu prethodno iskustvo, Donjecka narodna republika je skeptična prema takvim najavama.

Nove ukrajinske vlasti su već pokazale svoj ’kreativni odnos‘ prema Minskom sporazumu, a svaka njihova nova inicijativa samo udaljava perspektivu političkog rešavanja krize“, rekla je Nikonorova.

Ona je skrenula pažnju na izjavu novog šefa ukrajinske diplomatije, koji je rekao da mu nije važno kako će sukob biti rešen: da li ispunjavanjem odredbi Minskog sporazuma, ili uz pomoć inostrane mirovne misije.

Novi ministar inostranih poslova Ukrajine Vadim Pristajko rekao je 29. avgusta na prvom zasedanju Vrhovne rade Ukrajine u novom sazivu da je postavio sebi zadatak da se u roku od pola godine postigne napredak u rešavanju sukoba u Donbasu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala