Libanski premijer zamolio Rusiju da spreči rat sa Izraelom

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaBejrut, Sredozemno more
Bejrut, Sredozemno more - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Libana Sad Hariri zamolio je Rusiju u telefonskom razgovoru sa šefom diplomatije Rusije Sergejom Lavrovom da ne dopusti eskalaciju napetosti između Izraela i Libana, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

„Zbog incidenta sa izraelskim dronovima na nebu iznad Bejruta 25. avgusta Sad Hariri se obratio s molbom Rusiji da iskoristi svoj autoritet i uticaj kako se ne bi dozvolila eskalacija napetosti između Izraela i Libana, koja preti regionalnoj bezbednosti“, navodi se u saopštenju ruskog MIP-a.

Prema ranijim informacijama, u južnom predgrađu Bejruta srušila su se dva izviđačka drona Izraela — jedan je udario u zgradu pres-službe pokreta Hezbolah, a drugi je pao na zemlju i ostao čitav.

Kako je saopštio zvanični predstavnik za štampu Hezbolaha Muhamed Afif, taj pokret nije obarao nikakve letelice: jedna je pala bez oštećenja, a druga je nosila eksploziv koji je naneo materijalnu štetu zgradi pres-službe partije u južnom predgrađu.

Pored toga, postoje izveštaji da je u noći između nedelje i ponedeljka 26. avgusta cilj izraelskog napada bio još jedan objekat na teritoriji Libana — Generalna komanda palestinske organizacije Narodni front oslobođenja Palestine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala