Peskov o incidentu u Arhangelskoj oblasti: Fokusirajte se na obaveštenja istrage, a ne medija

© SputnikKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov prokomentarisao je saopštenja američkih medija o uzrocima nesreće na vojnom poligonu „Severodvinsk“ i apelovao je na javnost da se fokusira na informacije istražnih organa, a ne na saopštenja tih medija.

„Znate da je organizacija, koja je vršila ispitivanje, već dala izjavu na tu temu. Oni su dali informacije i objasnili uzroke nesreće koja se dogodila za vreme testiranja, a koja je, na našu veliku žalost, dovela do smrti, herojske smrti, naših kolega. Ja više nemam šta da dodam. Ipak, pozivam vas da se usredsredite na informacije koje pružaju naše organizacije“, rekao je Peskov.

Peskov je dodao da se nesreće, nažalost, događaju, ali da je u ovom slučaju važno je da se sećaju heroja koji su izgubili živote u tim nesrećama.

Odgovarajući na pitanje o radijaciji nakon incidenta u Arhangelskoj oblasti, Peskov je naglasio da su građani Rusije bezbedni.

„Uveravam vas da sve službe nadležne za ovakve situacije čine sve i u potpunosti osiguravaju bezbednost građana Rusije. U to ne treba sumnjati“, zaključio je Peskov.

Prošlog četvrtka na poligonu Ministarstva odbrane Rusije u Arhangelskoj oblasti došlo je do eksplozije i požara tokom ispitivanja tečnosti za raketni motor. Nesreća se dogodila tokom radova na inženjersko-tehničkoj podršci izotopskih izvora energije.

I Ministarstvo odbrane i lokalne vlasti saopštile su da je radijacija na normali.

Saopšteno je da je poginulo pet stručnjaka „Rosatoma“.

Američki predsednik Donald Tramp je nakon incidenta objavio na svom profilu na Tviteru da su Sjedinjene Američke Države naučile mnogo od eksplozije rakete u Rusiji. Američka obaveštajna služba sumnja da je u blizini Njonoksa eksplodirao prototip nuklearne krstareće rakete „Burevesnik“, koji NATO naziva SSC-Iks-9 „Skajfol“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala