Mornari kuvaju i obavljaju rutinske zadatke: Iran objavio snimak sa zaplenjenog broda (video)

Pratite nas
Iranska državna televizija objavila je video-snimak na kome je posada zaplenjenog britanskog naftnog tankera „Stena Impero“. Može se videti da su mornari dobrog zdravlja i da čak obavljaju rutinske zadatke.

U jednom kadru na video-snimku se može videti kako posada, koju čini 23 mornara iz Indije, Latonije, Rusije i Filipina, razgovara sa muškarcem, za kojeg se pretpostavlja da je iranski zvaničnik. Iako se možda čini da su mornari nervozni, očigledno je da okruženje nije neprijateljski nastrojeno.

Na drugom kadru u video-snimku se vidi kako posada razgovara uz kafu. Video-snimak takođe prikazuje i članove posade koji obavljaju rutinske zadatke, od nadgledanja opreme do kuvanja u brodskoj kuhinji.

Podsetimo — u petak je u Ormuskom moreuzu Korpus čuvara Islamske revolucije u Iranu zarobio tanker koji plovi pod zastavom Velike Britanije, nakon što je navodno prekršio međunarodna pravila.

Velika Britanija je osudila taj potez, nazvavši ga — „neprihvatljivim“. Napad je došao usred britansko-iranskih tenzija, koje su eskalirale, nakon što je Velika Britanija zauzela iranski supertanker blizu Gibraltara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala