Sputnjiku potvrđeno: Među žrtvama nema srpskih turista

© Foto : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOCNevreme na Halkidikiju
Nevreme na Halkidikiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Među stradalima u nevremenu na Halkidikiju nema turista iz Srbije, potvrđeno je Sputnjiku u Ambasadi Srbije u Atini. Konzulat Srbije u Solunu javlja da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu.

Konzulka Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je Konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

„Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala“, kazala je Glišićeva.

„Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanija-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja, takozvani ’prvi prst‘ na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potideja, pogođen je i ’drugi prst‘ Sitonija-Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj“, navela je Glišićeva.

Kazala je da niko od srpskih turista za sada nije kontaktirao Konzulat.

„To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu“, rekla je Glišićeva.

Ona je navela da je nevreme manjih razmera pogodilo i Solun, gde su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano.

© Foto : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOCNevreme na Halkidikiju
Sputnjiku potvrđeno: Među žrtvama nema srpskih turista - Sputnik Srbija
Nevreme na Halkidikiju

​Konzulka Srbije rekla je i da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom delu Grčke.

„Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudaniji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis“, navela je Glišićeva.

U nevremenu koje je pogodilo Halkidiki poginulo je najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, a više od 100 ljudi je povređeno.

© Foto : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOCNevreme na Halkidikiju
Sputnjiku potvrđeno: Među žrtvama nema srpskih turista - Sputnik Srbija
Nevreme na Halkidikiju

Prema prvim informacijama policije, poginuli su žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, dvoje starijih turista iz Češke i muškarac i dečak iz Rusije.

Takvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipično topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi ekstremno neobični za ovo doba godina.

Ambasada Srbije je saopštila da građani dodatne informacije mogu da dobiju u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solunu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala