Češka avio-kompanija: Nastavljamo letove u Rusiju

CC BY 2.0 / Flickr / Tony Hisgett / Avion Erbas A319 kompanije Czech Airlines
Avion Erbas A319 kompanije Czech Airlines - Sputnik Srbija
Pratite nas
Češka avio-kompanija „Čeh erlajns“ nastavlja letove za Rusiju, saopštio je za Sputnjik portparol ove kompanije u Moskvi.

„Da, letimo. Nema problema“, rekao je portparol. Na sajtu te kompanije takođe nema nikakvih saopštenja o suspendovanju letova ili prodaje karata.

Ranije je najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ otkazala jedan broj letova za Prag iz Moskve zbog odluke Češke da poništi dozvole za let ruskih avio-kompanija. Kompanije „Uralske avio-alinije“ i „Pobeda“ takođe su izdale saopštenja o suspendovanju letova za Češku.

Ograničavanje letova ruskih avio-kompanija u Češku vezano je sa time da vazduhoplovne vlasti nisu uspele da postignu dogovor o letovima kompanije „Čeh erlajns“ između Praga i Seula preko transsibirske rute, saopštio je ranije izvor upoznat sa situacijom.

Postupci čeških vazduhoplovnih vlasti, koje su zabranile letove ruskih kompanija, narušavaju sporazum o vazdušnom saobraćaju između zemalja, pregovori se nastavljaju, a očekuje se da će to pitanje uskoro biti rešeno, izjavilo je Ministarstvo saobraćaja Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala