Veselji: Ne plašimo se izazova — ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom

© Tanjug / Sava RadovanovićKadri Veselji
Kadri Veselji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prištinske institucije se ne plaše predstojećih izazova — ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, prenosi RTK.

U obraćanju na komemorativnom skupu u Mitrovici, povodom 103. godišnjice od ubistva Ise Boljetinca, kog Albanci doživljavaju kao nacionalnog heroja, Veselji je rekao da Priština u dijalog sa Beogradom ulazi kako bi „osnažila Kosovo, državu i narod“.

Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Pacoli o ukidanju taksi: Kosovo ne može da odbije zahtev SAD

„Zajedno sa našim velikim partnerima i saveznicima na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budite sigurno da ćemo uspeti. Pobedićemo“, poručio je Veselji.

On je istakao da sadašnja generacija ima misiju da „Kosovo zauvek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u UN, NATO-u i EU“, preneo je Tanjug.

„Mi kao generacija znamo odakle smo došli, šta nasleđujemo i gde želimo da budemo. Znamo za zadatke kojima nas je zadužila istorija i ne nameravamo ni na trenutak da od njih odustanemo. I ne postoji adekvatnije mesto od Mitrovice da se to kaže. Ne, jer Mitrovica je simbol nacije. Mitrovica je volja Ise Boljetinca. Danas i zauvek, tamo gde je Mitrovica, tamo je i Kosovo“, rekao je Veselji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala