Prva posledica razgovora Putina i Netanijahua

© Foto : Servicio de prensa de las Fuerzas Armadas de Israel / Uđi u bazu fotografijaIzraelska vojska
Izraelska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojne delegacije Rusije i Izraela nameravaju da održe sastanak na kom će razgovarati o koordinaciji akcija u Siriji nakon tragedije sa ruskim Il-20, saopštio je šef izraelske vlade Benjamin Netanijahu nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
Vladimir Putin i Benjamin Netanjahu - Sputnik Srbija
Putin Netanjahuu: Osigurajte stabilnost duž granice sa Libanom

Prema Netanijahuovim rečima, sastanak će biti održan narednih dana, verovatno u Moskvi.

On je dodao da je u razgovoru sa Putinom bilo govora o tome da Izrael ne može da promeni politiku prema pretnjama u blizini svojih severnih granica.

„Nećemo dozvoliti Iranu da formira vojnu bazu u Siriji. Nastavićemo da gađamo arsenale oružja u Libanu sa velikom preciznošću i završićemo neutralizaciju tunela“, izjavio je Netanijahu.

Izrael od početka godine izvodi operaciju „Severni štit“ na granici sa Libanom čiji je cilj da se pronađu i unište podzemni tuneli koje je napravio proiranski pokret Hezbolah.

Podsetimo, ruski avion Il-20, koji se nalazio 35 kilometara od obale Sredozemnog mora, oboren je 17. septembra dok se vraćao u avio-bazu Hmejmim. Za ovu nesreću ruska vojska je optužila Izrael. Nakon toga, Rusija je isporučila Siriji tri diviziona protivvazdušnog raketnog sistema S-300 PM-2.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala