Iran raketirao Irak — meta štab iranskih Kurda (video)

CC BY 4.0 / Tasnim / Iranski vojnik
Iranski vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranski Korpus čuvara islamske revolucije (deo Oružanih snaga Irana) potvrdio je da je izveo raketni napad na štab ilegalne Demokratske partije Iranskog Kurdistana koji se nalazi na teritoriji Iraka, javila je agencija „Tasnim“, pozivajući se na saopštenje te jedinice.
Dolari - Sputnik Srbija
Rusija, Iran i Turska napuštaju dolar u trgovini

„U subotu je izvedena uspešna operacija kojoj je meta bio štab u kom su se nalazili rukovodioci jedne od najozloglašenijih i najkriminalnijih grupa, a koji je i centar za obuku terorista. Na štab bilo lansirano sedam raketa zemlja—zemlja malog dometa“, navodi se u saopštenju Čuvara islamske revolucije.

Prema saopštenju, iranski vojnici su uspeli da „spreče zaveru protiv nacionalne bezbednosti Irana, kao i da likvidiraju i rane nekoliko desetina rukovodilaca i ključnih militanata grupa“.

Ranije je iračka televizija „Rudav“ javila da je vojska Irana izvela raketni udar na štab Demokratske partije Iranski Kurdistan, zabranjene u toj zemlji, a koji se nalazi na teritoriji Iraka. Tom prilikom je poginulo najmanje devet osoba, dok je 30 ranjeno. Napad je bio izveden u gradu Kej Sandžak istočno od Erbila, prestonice autonomnog Iračkog Kurdistana. Prema podacima televizije, među povređenima je i generalni sekretar iranske kurdske partije Mustafa Mavludi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala